Xoris Oria Official Radio Blog

www.xorisoria.org !!! Τα λέμε ΟΛΑ χωρίς παραμύθια και ....... XORIS ORIA

*******τα σχόλια είναι δεκτά από όλους*********

αναγνώστες-επισκέπτες

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Α Week In Music: Οι σημαντικότερες μουσικές ειδήσεις της εβδομάδας (5/12/10)

Από τις υποψηφιότητες των φετινών Grammy στις φήμες για τη διάλυση των Coldplay, οι σημαντικότερες ειδήσεις από το χώρο της μουσικής.


Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των βραβείων Grammy

Στις 13 Φεβρουαρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί στο Staples Center στο Los Angeles η 53η τελετή απονομής των βραβείων Grammy, ενώ ανακοινώθηκε και η επίσημη λίστα με τις υποψηφιότητες, με το όνομα του Eminem να φιγουράρει σε 10 κατηγορίες. Ακολουθεί ο Bruno Mars ο οποίος είναι υποψήφιος σε επτά κατηγορίες και έπονται οι Jay-Z και Lady Gaga με έξι υποψηφιότητες. Από τους βετεράνους καλλιτέχνες ο πρώην κιθαρίστας των Yardbirds, Jeff Beck μετράει πέντε υποψηφιότητες. Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τις υποψηφιότητες στη διεύθυνση που ακολουθεί:

http://www.grammy.com/NOMINEES



Jay-Z και U2 στο πλευρό συγγενών των νεκρών ανθρακωρύχων

Οι U2, μετά από την είδηση πως νεκροί βρέθηκαν και οι 29 ανθρακωρύχοι οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί μετά από έκρηξη σε ορυχείο της Νότιας Νήσου στη Νέα Ζηλανδία, αποφάσισαν να αφιερώσουν τη συναυλία τους στο Mt. Smart Stadium (Auckland) την περασμένη εβδομάδα, σε αυτούς τους 29 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους. «Οι άνθρωποι έχουν διάφορους τρόπους να αντιμετωπίζουν την θλίψη. Στην Ιρλανδία τραγουδάμε», είπε ο Bono στο κοινό καθώς η μπάντα ξεκίνησε να παίζει το 'I Still Haven't Found What I'm Looking For' και μετά το 'One Tree Hill' , την ώρα που τα ονόματα των 29 νεκρών περνούσαν από τις τεράστιες οθόνες που είχαν στηθεί για τις ανάγκες του live, ενώ νωρίτερα κι ο Jay-Z, που συμμετέχει σε αυτή την περιοδεία των U2, αφιέρωσε το 'Young Forever' στους νεκρούς ανθρακωρύχους.



Μάθημα περί Μπομπ Ντιλαν στο Πανεπιστήμιο του Όσλο

Οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα είναι σε θέση να επιλέξουν ένα καινούργιο μάθημα, στο οποίο θα εξετάζεται η επιρροή του Bob Dylan στον πολιτισμό και την ποπ κουλτούρα. «Η μουσική, οι στίχοι και η επίδραση του Dylan, θα είναι ένα μεγάλο μέρος του εκπαιδευτικού υλικού», σύμφωνα με τον καθηγητή Reidar Aasgaard που μίλησε για αυτή την προσθήκη στα μαθήματα του Πανεπιστημίου, λέγοντας ότι ο ίδιος ξεκίνησε να μελετά την ζωή και την μουσική του Dylan το 2003. Ο καθηγητής υποστηρίζει ότι η εδραίωση του μαθήματος στο Πανεπιστήμιο θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες του Dylan να κερδίσει το Nόμπελ Λογοτεχνίας το 2011.

Εντωμεταξύ, ένα αυθεντικό χειρόγραφο του Dylan με τους στίχους του "The Times are A-Changin" πρόκειται να βγει σε δημοπρασία στις 10 Δεκεμβρίου από τον οίκο Sotheby’s στην Νέα Υόρκη. Το χειρόγραφο, που είναι γραμμένο με μολύβι σε χαρτί σημειώσεων το οποίο είναι τσαλακωμένο και υπογεγραμμένο από τον Bob Dylan, κοστολογείται μεταξύ 200.000 - 300.000 δολαρίων και χρονολογείται στο 1963.


Η ιδέα του reunion των Pink Floyd θα μείνει στα χαρτιά

Ο drummer Nick Mason αποκάλυψε ότι ο ίδιος απέρριψε την ιδέα του reunion όταν έμαθε ότι η συναυλία στην οποία θα εμφανιζόντουσαν τα εναπομείναντα μέλη των Floyd, θα γινόταν σε χώρο που δεν τον ικανοποιεί. «Αυτό το event δεν θα ήταν το κατάλληλο για μια επανεμφάνιση των Pink Floyd. Eίχα δηλώσει ότι ήθελα να συμμετέχω, αλλά κατάλαβα ότι επρόκειτο για μια φιλανθρωπική εκδήλωση για «κουστουμαρισμένους». Γιατί να παίξει κάποιος για ένα πολύ μικρό κοινό και όχι για κάτι μεγαλύτερο, όπως ένα αντίστοιχο Live 8;» είπε ο Mason. Πριν από δύο μήνες περίπου, ο Roger Waters είχε προτείνει στον David Gilmour να κάνουν από κοινού κάποιες κοινές εμφανίσεις μέσα στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του ‘Wall’, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον δεύτερο. Νωρίτερα το καλοκαίρι, οι δύο μουσικοί είχαν κάνει μια κοινή εμφάνιση μέσα στα πλαίσια ενός live για ένα φιλανθρωπικού event, γεγονός το οποίο είχε αναζωπυρώσει τότε φήμες, για κάποια επανένωση των Pink Floyd μέσα στο επόμενο διάστημα.


Διαλύονται οι Coldplay;

Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο των Coldplay, όπως άφησε να εννοηθεί ο τραγουδιστής τους, Chris Martin μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC. Ο Martin ήταν καλεσμένος του γνωστού ραδιοφωνικού παραγωγού, Zane Lowe και δήλωσε πως τώρα «την τελευταία φορά που γυρίσαμε από την Αμερική έγιναν πολλά στραβά στη μπάντα», ενώ αναφερόμενος στο νέο τους, επικείμενο άλμπουμ, το χαρακτήρισε ως «το τελευταία μεγάλο μας χτύπημα», αποκαλύπτοντας πως είναι κοντά στην ολοκλήρωση του. «Είχαμε πολλά τραγούδια και αναγκαστήκαμε να κόψουμε πολλά. Είναι αρκετά σκληρό αυτό, ειδικά αν είσαι εσύ αυτός που τα γράφει. Τώρα πλησιάζουμε κοντά σε αυτό που είχαμε σκεφτεί», κατέληξε ο τραγουδιστής, «θάβοντας» και λίγο το χριστουγεννιάτικο single των Coldplay με τίτλο, Christmas Lights, που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες, παραδεχόμενος πως «έπρεπε να βρούμε πολύ κουράγιο για να το κυκλοφορήσουμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου