Xoris Oria Official Radio Blog

www.xorisoria.org !!! Τα λέμε ΟΛΑ χωρίς παραμύθια και ....... XORIS ORIA

*******τα σχόλια είναι δεκτά από όλους*********

αναγνώστες-επισκέπτες

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Malfunction.Satisfaction! (by NYO)

Όταν γυρίζεις σπίτι σου Σάββατο μετά την βραδυνή σου έξοδο και νοιώθεις μεγάλη ικανοποίηση σημαίνει οτι αυτό που έκανες δεν ήταν απλά "για να περάσει η ώρα" αλλά τουλάχιστον επικοδομιτικό.

Αυτό ακριβώς διαπίστωσα εχθές το βράδυ (20/11/2010) ενώ γυρνούσα απο το Live των Malfunction στο Cabaret Voltaire στο Μεταξουργείο. Ακουσα πρώτη φορα γι αυτήν την μπάντα μέσα απο την εκπομπή του Φάνη και της Κωνσταντίνας στον xorisoria.org και ομολογώ ότι μου κέντρισε το ενδιαφέρον απο την αρχή. Θέλεις το είδος της μουσικής που παίζουν απο την μία, το οποίο παντρεύει jazz ρυθμους με ψυχεδελικούς ήχους αλλά και επιλεγμενες punk διεμβολίσεις, αλλά και η φωνή της Κατερίνας Σκλεπέτα απο την άλλη, της μιας εκ των 2 vocalists (ο έτερος Ανδρέας Κουρέτας είναι εξ ίσου εντυπωσιακός) η οποία μαζι με τον Αντωνη Μητρόπουλο επαιξαν 2 κομματια εντελως ακουστικα στο στουντιο του σταθμού, με έπεισαν οτι δεν έπρεπε να χάσω αυτο το live!

Όπερ και εγένετο, τελικά βρέθηκα στις πρώτες θέσεις του μπαρ και ήμουν ιδιαίτερα τυχερός που πήγα νωρίς και είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τα παιδιά πριν ξεκινήσουν. Πολύ φιλικά σαν μια παρέα που ετοιμάζεται να παίξει "για την πάρτη της" έτσι για να "γουστάρει". Τα λόγια του Αντώνη, "Για εμας το live είναι σαν να κάνουμε πρόβα! Το κανουμε επειδη το γουστάρουμε", υποστηρίζονται απόλυτα απο την σκηνική τους παρουσία. Άριστη τεχνική, καθόλου άγχος και χαμόγελα ήταν αυτό που εισέπρατα απο την σκηνή. Αποδείχθηκε πως ο χώρος ηταν πολύ μικρός για να τους "χωρεσει" ηχιτικά με άνεση αλλά ευτυχώς δεν πτοήθηκαν. Στην κιθάρα (και ενίοτε τύμπανα) ο "Low Profile"Δημήτρης Σαραντόπουλος, στα πλήκτρα και το κλαρινέτο η τρελή φιγούρα του Ιάσωνα Μήτσιου, o "social" Αντώνης Μητρόπουλος στο μπάσο αλλά και κιθάρα και φωνητικά και τύμπανα (το rotation στα όργανα ήταν πολύ ενδιαφέρον), στο τραγούδι η εντυπωσιακή τόσο φωνητικά όσο και εμφανισιακά Κατερίνα Σκλεπέτα έχουν την τύχη να διαθέτουν για μέντορες τους, τους πιο έμπειρους Γιώργο Παναγιωτόπουλο - και τι δεν κάνει αυτός ο άνθρωπος : τύμπανα, μπάσο, κιθάρα, φωνητικά αλλά και συνθέτης και στιχουργός - και Ανδρέα Κουρέτα που τα δίνει πραγματικά όλα φωνητικά και σκηνικά.

Μέχρι στιγμής διασκευάζουν γνωστά κομμάτια, με τρόπο όμως που σε κάνει να νοιώθεις οτι δεν το έχεις ξανακουσει ή ακόμα καλύτερα να αναρωτιέσαι ποια τελικά εκτέλεση (original ή διασκευασμένη) είναι η πιο ενδιαφέρουσα! Αλλα το καλύτερο το κρατούσαν για το τέλος όπου και έπαιξαν ενα ολόδικο τους κομμάτι το οποίο και αφήνει πολλές υποσχέσεις για το ταλέντο τους! Τείνω να πιστεύω πως δεν ήταν καθόλου τυχαίο το γεγονος πως βρέθηκαν όλοι μαζί ,στην αρχή της δημιουργίας τους από "ανάγκη", αφού η χημεία τους ειναι ισχυρή.

Ακούγομαι υπέρμετρα ενθουσιασμένος; Δεν έχετε παρα να τους ακούσετε και να κρίνετε και οι ίδιοι!


ΥΓ: Μπορείτε να γίνετε "φίλοι" της μπάντας μέσω Facebook, απλά ψάξτε για Malfunction Band.

Chris Liakakos aka "NyO"

1 σχόλιο: